Over ons

Image

Initiatiefnemers

ACS Behavioural Auditing & Consulting is een initiatief van ACS. Rond 2010 zijn de ACS-partners Jan Otten en Inge van der Meulen gestart met het transformeren en voor internal auditing geschikt maken van theorieën, methoden en technieken uit de gedragswetenschappen. Dit heeft geleid tot zowel deductieve als inductieve auditvormen voor het onderzoeken van gedrag- en cultuurgerelateerde beheersingsvraagstukken.

Jan Otten

Jan is oprichter van ACS. Zijn hoofdactiviteit is het uitvoeren en begeleiden van audits op het gebied van gedrag en cultuur. Daarnaast verzorgt hij trainingen en opleidingen op dit gebied. Verder is hij (mede)ontwikkelaar en -auteur van Management Control Auditing en ontwikkelaar en auteur van Kwaliteit van Administratieve Dienstverlening (KAD).

Jan Otten studeerde arbeids- en organisatiepsychologie en bedrijfskunde. Tijdens en na zijn opleiding heeft hij veel onderzoek verricht voor instituten als de Radboud Universiteit Nijmegen en het Instituut Toegepaste Sociologie (ITS). De meeste van deze onderzoeken hadden betrekking op arbeidsmotivatie en lagen in de lijn van het paradigma van de socio-techniek. In 1994 heeft hij samen met enkele toenmalige KPMG-collega’s ACS gestart waar hij nog steeds deel van uitmaakt.

Jan is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van Operational audit in Nederland. Als docent heeft hij bijgedragen aan de start van de beide postinitiële opleidingen Operational auditing die ons land rijk is en is nog steeds verbonden aan de opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De afgelopen periode van 20 jaar betrokkenheid bij de ontwikkeling van Internal / Operational audit laten zich indelen in drie periodes. De eerste periode wordt gekenmerkt door het begrip management control. Daarbij heeft het boek 'Kwaliteit van Administratieve Dienstverlening' uit 1992, waarvan Jan mede-auteur is, een belangrijke rol gespeeld. De tweede periode kan het beste worden voorzien van het label relevant en deugdelijk onderzoek. Ook deze periode komt voort uit zijn achtergrond als psycholoog en zijn onderzoekservaring in de jaren ’80. De huidige periode wordt gekenmerkt door behavioural auditing, waarbij de focus ligt op gedraggerelateerde beheersingsvraagstukken in organisaties.

Inge van der Meulen

Inge is inmiddels haar loopbaan aan het afbouwen. Ze is incidenteel nog beschikbaar voor behavioural audit gerelateerde opdrachten (onderzoek, training en coaching).

Vragen?

Heb je vragen of wil ons iets voorleggen of met ons bespreken, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

© 2020 Jan Otten