“De grootste dienst, die we iemand kunnen bewijzen, is hem te helpen, zichzelf te helpen"


Er zijn omstandigheden waarin je wil dat wij de audit naar cultuur en gedrag volledig voor onze rekening nemen. Bijvoorbeeld in situaties waarin je audit-, compliance- of risk managementfunctie zelf 'partij' is. Zo hebben we in de afgelopen jaren ook audits gedaan naar de effectiviteit van bijvoorbeeld de auditfunctie, waarbij we de organisatie en audit in het bijzonder inzicht hebben gegeven in hoe er echt over audit wordt gedacht. Hoewel niet altijd een comfortabel spiegelbeeld is het uiteindelijke resultaat van een dergelijke audit zeer waardevol en kan wanneer nodig het begin zijn van een veranderproces dat tot echte toegevoegde waarde leidt in de organisatie.

Hierna hebben we enkele van onze 'producten' beschreven. De beschrijvingen zijn bedoeld om te laten zien hoe divers ons productenpallet is. Neem gerust contact met ons op als meer informatie wenst.


Externe toetsing op gedrag en cultuur

Hoe je door een goede voorbereiding vervelende verrassingen voorkomt

Als bestuurder of commissaris van een onder DNB of AFM toezicht staande onderneming wilt je niet voor verrassingen komen te staan als de toezichthouder langskomt. Toezicht op gedrag en cultuur is relatief nieuw. Veel financiële instellingen voelen zich daarbij nog niet echt comfortabel.

ACS Behavioural Auditing & Consulting en ACS SuperVision Consult hebben hun expertise op het terrein van gedrag en cultuur gebundeld in een programma aanbod waarmee je je op een effectieve manier kunt voorbereiden op het bezoek van de toezichthouder en dit met vertrouwen tegemoet kunt zien.
Dit programma bestaat uit twee modules die afzonderlijk of in combinatie met elkaar kunnen worden ingezet.

1. Gedrag en cultuur pre-audit
2. Begeleidingsprogramma ‘In gesprek met de externe toezichthouder’

Training-on-the-job

Veel auditafdelingen hebben een audit naar gedrag en cultuur in hun planning staan. Wij kunnen hem uitvoeren en 'en passant' 2 of 3 auditors opleiden zodat zij het de volgende keer geheel zelfstandig kunnen.

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking, vul dan onderstaand formulier in. U hoort snel van ons!

Onze gegevens

My Image

Coöperatie ACS Partners UA
Kasteel Moersbergen
Moersbergselaan 17
3941 BW DOORN

tel. +31 343 52 41 11

Download de routebeschrijving

Let op! Voor routeplanners: gebruik het adres Oude Rijksstraatweg 6, 3941 BR Doorn.